Makkelijk! Douchen en
sunshoweren tegelijkertijd

Neem contact op

FAQ

Kan ik de Sunshower ergens uitproberen?

Ja, u kunt de Sunshower vrijblijvend en kosteloos uitproberen in Zaltbommel. Hiervoor hoeft u alleen een afspraak te maken op SunshowerOnline.nl.

 

 

Kan ik de Sunshower online kopen?

Ja, u kunt de Sunshower o.a. online kopen op https://www.saniweb.nl/douche/sunshower.html

Is de Sunshower veilig?

Ja, de Sunshower is speciaal ontwikkeld voor gebruik onder de douche. Het product is gekeurd en voldoet aan de installatierichtlijnen.

Is het zonlicht (UV) van de Sunshower schadelijk voor mijn huid?

Nee, de Sunshower geeft een lage dosis UV af. Medisch onderzoek heeft aangetoond dat deze lage dosis wél de positieve effecten geeft, maar niet de negatieve (zoals schade aan de huid of het DNA).

Wat voor licht komt er uit de Sunshower?

De Sunshower heeft twee functies: infrarood en UV. De infraroodlampen hebben een piek in het kortegolfbereik (IR-A). Deze straling dringt dieper door in de huid dan langegolf infrarood (IR-B/IR-C). De UV-lampen geven zowel UVA-straling als UVB-straling. De lampen van Sunshower geven meer UVB-straling dan een gewone zonnebank. UVB zorgt voor de aanmaak van Vitamine D.

Word ik echt bruin?

De Sunshower geeft een lage dosis UV af, dus na één of twee keer sunshoweren, zult u er nog weinig van merken. Wanneer u de Sunshower regelmatig gebruikt, bijvoorbeeld drie à vijf keer per week, ontstaat een gezonde zomerse teint.

Moet ik een bril dragen tijdens het gebruik?

Als u met uw gezicht naar de Sunshower toestaat en de UV functie staat aan, dan adviseren wij om een brilletje te dragen. Er worden twee brilletjes meegeleverd. Voor de infraroodfunctie hoeft u geen brilletje op.

Wat is het stroomverbuik?

Afhankelijk van het type Sunshower, kost een sessie van tien minuten tussen de 0,03 euro en 0,06 euro.

Hoe lang gaan de lampen mee?

De infraroodlampen gaan 2000 uur mee. De UV lampen gaan 800 uur mee. Na 600 uur (ongeveer zeven jaar) wordt de UV-output minder en adviseren wij om de lampen te verwisselen. Dit wordt aangegeven doordat er 5 LED lampen rondom de STOP knop om en om gaan knipperen bij het starten van de UV sessie.

Moet de Sunshower altijd worden ingebouwd?

Sunshower heeft producten voor inbouw en opbouw. De inbouwproducten worden geïntegreerd in de wand. De opbouwversie kan eenvoudig worden opgehangen in de hoek van de douche. De monteurs van Sunshower kunnen dit voor u verzorgen.

Hoe maak ik de Sunshower schoon?

De Sunshower kan worden schoongemaakt met een glasreiniger voor de badkamer. Het beste is om de glasplaat na gebruik droog te maken. Dit voorkomt kalkaanslag. De Sunshower Combi en Sunshower Solo kunnen ook aan de achterkant worden gereinigd. In de handleiding vindt u de instructie. Sunshower heeft ook een speciale schoonmaakset met daarin een reiniger en een coating, die vuil- en kalkaanslag voorkomen.

Werkt de Sunshower ook tegen huidaandoeningen, zoals psoriasis?

Dochterbedrijf DermaSun Medical is gespecialiseerd is in apparatuur voor de behandeling van huidaandoeningen zoals psoriasis. Zie www.dermasun.com

 

Hoofdkantoor

Hoofdkantoor Nederland

Sunshower
Pieter Braaijweg 69
1114 AJ Amsterdam Duivendrecht
T 0204621460
F 0204621461
www.sunshower.nl
info@sunshower.nl

Installaties & Service

T 020-4621460
service@sunshower.nl